Support: 050-8100001

Xelion Apps

Adresboek Xelion op vast toestel (LDAP)

De Xelion LDAP server zorgt ervoor dat het adresboek in Xelion toegankelijk wordt voor de vaste IP toestellen. Deze hosted dienst maakt gebruik van de Xelion API om het adresboek uit te lezen en vertaald dit naar het LDAP protocol zodat de door ons ondersteunde IP toestellen de informatie uit het adresboek kunnen gebruiken.

Er wordt een gebruikersaccount op de Xelion LDAP beheer portaal verstrekt. Daar staan de beschikbare telefoonboeken voor het betreffende gebruikersaccount. Een nieuw (leeg) adresboek zal gekoppeld moeten worden middels de Xelion API van het betreffende Xelion systeem. Na succesvolle koppeling met de API wordt er een dagelijkse sync tussen het Xelion adresboek en de LDAP server gedaan waarbij het Xelion adresboek de leidende kant zal zijn. Voor de toestellen die worden ondersteund, worden de juiste LDAP configuratieregels getoond zodat deze via autoprovisioning in het toestel geladen kunnen worden. Het IP toestel is read-only dus er kunnen geen adresboek wijzigingen in het toestel worden gemaakt. Beheer van het adresboek geschiedt altijd vanuit de Xelion softphone of de Xelion beheertool.

Ondersteunde toestellen:

  • Cisco 6800 series
  • Cisco 7800 series
  • Cisco 8800 series
  • Gigaset N510 / N720 PRO
  • Mitel 6800 series
  • Yealink T4x serie

Andere merken / toestellen die LDAP ondersteunen zouden kunnen werken maar zijn niet getest door ViPro services. Daarvoor zijn ook geen autoprovisioning templates beschikbaar.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Telefoonboek overzicht
Telefoonboek instellingen

"Mijn klanten zien me nu als hun volledige communicatiepartner..."

Contact